Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J25i22r76i 59C73e59e

30. 5. 2016 17:11

Rakouskej prezident je pouhým kladečem věnců. On fakt Brennerský průsmyk otevírat nebude, leda by se připojil k anarchistům a osobně přiložil ruku k dílu.

Čeká jej osud chodící brožované sbírky euroklišé, něco na způsob Slovenského lichváře Kisky...

0 0
možnosti

Snad Londýn má primátora muslima, u Vídně uvidíme za dva roky. To, že dnes "zvolený" president říká, že nejmenuje premiérem toho, kdo za dva roky zvítězí, bude rychle zapomenuto.

0 0
možnosti
Foto

Podle mě se to zvolení prezidenta v Rakousku u nás dost přeceňuje. FPO je nyní v parlamentu třetí nejsilnější stranou, asi jako u nás komunisti a v Rakousku nikdy neměla dost dobrou pověst. V něčem připomínali u nás zaniklé Sládkovce. Jejich Jorg Haider byl průšvihem, silácké řeči, že je George Bush stejný gauner jako Saddám Husajn mu moc nepomohly a stejně tak kritika Izraele v jeho potlačování práv Palestinců. To se v EU moc nenosí, protože Rakušáci mají komplex viny za holokaust Židů za 2 světové války. Kritiku Izraele si náhle změnili, aby byli v Rakousku populárnější za podporu Izraele, dalo by se říci, že obrátili během krátké doby, ta samá strana obrátila o 100 procent. Nahrála jim dost silně migrační krize, protože se vždycky vyhraňovali jako typičtí rakouští šosáci a nelíbila se jim ani naše česká levná pracovní síla, a aby si opět vylepšili pověst, označili Srby za své přátele. Navíc, jak píše Jirka Libeňský v Rakousku není prezidentský systém, a řekněme si pravdu, Rakousko není cílovou zemí migrantů. V Rakousku totiž chcípl pes. Není tam moc pracovních příležitostí pro migranty a většina z nich je už obsazená Slováky a Maďary. Zbývá jenom sféra pečovateství, ale Rakušáci jsou takoví patrioti, že o sebe raději nechají pečovat bývalými členy Rajouska-Uherska, což jsou Češi, Slováci a Maďaři, nežli migranty z válkou stižených oblastí. Migranti se proto přeženou se přes Rakousko do Německa a Rakušané nebudou mít co řešit. Takže jim ten problém celkem snadno vyšumí. Stačí posílit lehce policejní složky, aby střežily pořádek v noci, mít všude více videokamer a mají klid.

2 1
možnosti

Vídeň padla? Oni ale nemají prezidentský systém. Myslím, že jste lehce hysterický.

6 4
možnosti

... jenže prezident a vláda mají na nejpalčivější problémy současnosti stejný pohled... navíc během šesti let se dá při současném tempu migrace změnit voličská základna do té míry, že příště už si rodilí rakušané ani neškrtnou...

13 1
možnosti

Vypadalo to jako dvoje nezávislé volby dvou různých skupin Rakušanů.

První přímé volby vyhrál zřetelně Hofer, druhé korespondenční zřetelně Bellen.

Nemůžu si pomoct, ale ten rozdíl výsledků mezi těmito dvěma způsoby hlasování je natolik velký - přes 13% u obou kandidátů, že se mi to zdá statisticky nereálné. V těch přímých volbách přece také hlasovali lidé z měst.

Podle mě se korespondenčními hlasy manipulovalo a sčítaly se tak, aby to celkově dopadlo pro Bellena (kdesi v diskuzi ostatně kdosi uvedl link na videa provozních kamer, která ukazovala manipulace s korespondenčními hlasy při vystoupení Skotska z UK).

17 0
možnosti

...... když si ho teda zvolili tak ho určitě budou v tej migraci podporovat, budou vítat, přijímat, budou vošetřovat a konejšit traumatizovaný nezletilce v bazénech, strojit funusy pro umlácený baby z vídeňskejch ulic,- ...... a tááák, prostě V!

18 1
možnosti

A vite,ze s Vami souhlasim?Bohuzel.

4 0
možnosti

To jsem zvedav kolik odborniku na volbu rakouskeho Bundespraesidenta se zde dnes jeste objevi.

3 7
možnosti

J95a38r45a 96R30a65n69k

23. 5. 2016 20:51

Kanadske zpravy to hodnotily pozitivne:-)

1 3
možnosti

Škoda. Bylo to o fous. promarněná šance na záchranu střední Evropy. Snad ne poslední. Nyní je to na nás - držme Visegrád.

21 0
možnosti

Visegrád je hodně nesourodý, když se napře dostatečná síla, tak někdo vždycky povolí - když padlo Rakousko, bude té síly bohužel dost...

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1780x
... sátiletý vývojář už víc než půlstoletí žasnoucí nad tajemstvími vesmíru, nestranný, nemastný, ale politikou zmítaný proti své vůli