Švýcarsko se připravuje na krach EU

Tak jako mají někteří živočichové schopnost předvídat požár nebo zemětřesení nebo jinou živelnou katastrofu, tak mají malé neutrální státečky schopnost předvídat katastrofy společenské.

Je to pochopitelné, oboje je vlastně hříčkou živlů, které běsní kolem nich, a oboje je na těchto živlech závislé, a tak schopnost jim rozumět je pro ně otázkou přežití.

Podle některých méně důvěryhodných (a méně křišťálových serverů) se švýcarská armáda připravuje na rozsáhlé nepokoje v evropských zemích, vyvolané dopadem úspěchů mírového budování jednotné Evropy – zdroj zde...

V září prý proběhlo rozsáhlé cvičení všech složek armády v síle 2000 mužů (což je na Švýcarsko fakt síla). Účastnily se jich jak pěchota, tak vzdušné síly i speciální jednotky.
Švýcarské ministerstvo obrany se obává, že v zemích, kde se razantně škrtá, se nedostává prostředků ani pro ozbrojené síly, a právě ty budou v dohledné době postižené země nejvíc potřebovat. Tím pádem bezpečnost v Evropě razantně poklesne.

Tady mě napadá jediné: švýcaři snad nečtou noviny. Nevědí, že Evropa je ostrovem stability a bezpečnosti uprostřed rozbouřeného světa. Nedoneslo se jim, že její vedoucí úloha při obraně míru ve světě byla dokonce nedávno oceněna prestižní mezinárodní cenou. Nevidí ty úžasné nástroje na zajištění stability a zažehnání krize, které EU vytváří jak na běžícím pásu, a které už přece jednou musejí začít fungovat, když se do nich nalily biliony, ne?

A nebo to vidí a vědí, co to všechno znamená. Vždyť to samé viděli už tolikrát, a tak to vnímají jako standardní přírodní proces – kolem nich už tolikrát zanikaly tisícileté říše, takže se z toho pomalu stává rutina.
Ale rutina dotažená k důkladnosti může znamenat přežití, a švýcaři důkladní jsou. Proto neponechávají nic náhodě a připravují se na to, co podle velkohubých prohlášení arogantních papalášů přece nikdy nemůže přijít... a přesto přichází se železnou pravidelností...

p.s. K článku můžete diskutovat i jinde...

Autor: Bedřich HavlíčekBedřich | čtvrtek 18.10.2012 11:23 | karma článku: 27,09 | přečteno: 1566x
  • Další články autora

Bedřich HavlíčekBedřich

Hate Free realismus

17.5.2016 v 17:58 | Karma: 40,14

Bedřich HavlíčekBedřich

GILL MILLoš

4.11.2013 v 9:24 | Karma: 26,43
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1780x
... sátiletý vývojář už víc než půlstoletí žasnoucí nad tajemstvími vesmíru, nestranný, nemastný, ale politikou zmítaný proti své vůli